Nazorg voor je haar na de zomervakantie: 10 Tips voor stralende lokken”

#gezondhaar #haarnadezomer #tipsvoorgezondhaar #tipsvoorjeharen #dunhaar #brooshaar #haaruitval #voorkomhaaruitval #haarverzorgingnazomervakantie

De zomerse dagen vol zon, zee en avontuur kunnen hun tol eisen op je haar. Na de zomervakantie is het tijd om je lokken te herstellen en te laten stralen. Hier zijn 10 belangrijke tips voor optimale haarverzorging na de zomervakantie:

Diepgaande reiniging voor frisse lokken

Begin je haarverzorgingsroutine met een grondige reiniging. Kies een milde, reinigende shampoo om resten van zonnebrandmiddelen, chloor en zout te verwijderen. Zo geef je je haar een frisse start. Zelf gebruik ik een shampoo die ook huidverzorgende ingrediënten bevat. Dat geeft mijn dunne haar meer volume en het vermindert mijn haaruitval. Ik was eerst een beetje sceptisch over dit product, maar ik merk zeer zeker verschil! Nooit meer zonder deze. En er is ook een fijne conditioner van.

#gezondhaar #haarnadezomer #tipsvoorgezondhaar #tipsvoorjeharen #dunhaar #brooshaar #haaruitval #voorkomhaaruitval

Hydratatie herstelt de glans

Na maanden van zon en zee heeft je haar vocht nodig. Gebruik een voedende conditioner om diep te hydrateren. Overweeg wekelijks een haarmasker voor extra verzorging en glans. Ga in bad als je de mogelijkheid hebt en laat het masker lekker even intrekken. Dan heb je ook weer een fijn me-time momentje te pakken. Goed boek er bij. En al lezend “werk” jij aan een prachtige haarbos.

Knippen voor gezonde puntjes

Zon en zout kunnen je haarpunten beschadigen. Bezoek de kapper voor een kleine knip beurt. Dit verwijdert gespleten haarpunten en laat je haar er meteen gezonder uitzien. Geen overbodige luxe zo na de zomervakantie.

Zachte styling voor herstel

Laat je haar op natuurlijke wijze drogen en vermijd intense hittestyling na de zomer. Gebruik warmtebeschermende producten als je toch stylingtools gebruikt, om verdere schade te voorkomen.

Voedende oliën voor glans

Verwen je haar met voedende oliën zoals arganolie, kokosolie of jojobaolie. Breng een beetje aan op je haarpunten voor extra glans en bescherming. Zelf gebruik ik deze haarolie van Oriflame. Het is een luxe, rijke haarolie die droog, beschadigd of gekleurd haar voeding en bescherming biedt. Verrijkt met een luxe mix van zes waardevolle oliën en marula-olie om het haar van binnenuit te beschermen. De zachte formule glijdt door het haar zonder vet aan te voelen. Ik kan niet zonder deze heerlijke olie. Het geeft glans zonder dat je haar inderdaad vet wordt. Top product.

#gezondhaar #haarnadezomer #tipsvoorgezondhaar #tipsvoorjeharen #dunhaar #brooshaar #haaruitval #voorkomhaaruitval

Voeding voor gezond haar

Onthoud dat gezond haar van binnenuit komt. Eet een uitgebalanceerd dieet rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen. Mooie en gezonde ondersteuning voor je lokken.

Bescherming tegen UV-stralen

Bescherm je haar tegen de zon met UV-beschermende haarsprays of serums. Zo voorkom je schade aan kleur en textuur.

Herstellende kapper behandelingen

Gun je haar regelmatig herstellende behandelingen bij de kapper. Denk aan hydraterende maskers of eiwitbehandelingen, afhankelijk van je haarbehoeften.

Gezonde hoofdhuid, gezond haar

Vergeet je hoofdhuid niet. Gebruik een milde hoofdhuid exfoliant om dode huidcellen te verwijderen en de doorbloeding te stimuleren.

Geduld en consistentie

Haarherstel heeft tijd nodig. Wees geduldig en blijf trouw aan je haarverzorgingsroutine voor de beste resultaten. Geef nieuwe producten een kans en blijf ze consequent gebruiken.

Met deze tips kun je je haar laten stralen na een zomer vol avonturen. Verwen je lokken en geef ze de zorg die ze verdienen, zodat je met vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet gaat! Welke van deze beautytips ga jij proberen?
Op naar een weelderige herfst.

Liefs,
Rachèl

Hi ik ben Rachèl. Eigenaar van dit toffe platform.
Prachtige Mama van 2. Verslaafd aan schrijven,
marsepeintaart & oorbellen. Kijk zeker ook even
in mijn gloednieuwe webshop. Leuk dat je er bent -x-

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below