Nog even en dan is het alweer kerst! Dat betekent dus ook weer kerstdiner op school. Wafels in de vorm van hartjes met veel poedersuiker, dat is wat mijn dochtertje altijd wilt maken als kersthapje. Omdat dit haar laatste kerstdiner op de basisschool is, dacht ik dat het misschien leuk zou zijn om een keer iets anders te maken. Vele gezellige uren samen in de keuken later was de conclusie: nee, ik wil toch wafels. Die vind echt iedereen superlekker!
Sneeuwpop
Ook al worden het dus gewoon weer wafels, deze sneeuwpop vonden mijn dochtertje en haar vriendinnetje toch ook wel echt heel leuk. Het is een combi van verschillende sneeuwpop ideeën op Pinterest. Wie weet willen jullie kids deze wel als kersthapje of traktatie maken. Best makkelijk te maken, het enige lastige is de ijzers van de slee. Maar dat leg ik zo nog uit.
Benodigdheden
– Kerst zuurstokken
– Rijstwafels met yoghurt
– Poedersuiker
– Witte marshmallows
– Eetbare zwarte en rode stift
– Pretzels mini
– Snoep tagliatelle
Slee maken
Als eerste snij je een langwerpige sleebodem uit een rijstwafel. Dus je haalt
de zijkanten van de wafel weg om een reepje van ongeveer vier of vijf
centimeter over te houden. Maak van poedersuiker en een paar druppels water een
glazuurpapje. Plak daarmee twee kerst zuurstokken van op de kale kant van de
rijstwafel. Tip is om de yoghurtkant op een snijplank te leggen, de glazuur op
de wafel te druppelen en de zuurstokken daarop te leggen. De gebogen uiteinden
van de zuurstokken kan je, als je de plank op de rand van je aanrecht legt,
naar beneden laten hangen over de keukenrand heen. Belangrijk is om genoeg
glazuur te gebruiken en geduldig te wachten tot het echt goed vast zit.
Zullen wij een sneeuwpop maken? Terwijl je wacht, kan je de sneeuwpop maken. Teken met eetbare stift stippels voor een mond, neus, ogen en knopen op de marshmallows. Daarna plak je twee marshmallows op elkaar met glazuur. Ja, het is een beetje geklieder, maar het werkt wel! Dan is het tijd voor de armen. Prik, duw en draai een mini pretzelstokje in de zijkant van de sneeuwpop. Niet te hard knijpen, want dat verschrompelt je sneeuwpop…. Als finishing touch wikkel je een halve snoep tagliatelle als shawl rond de nek van je sneeuwpop. De andere helft eet je op, dat is in ieder geval wat de meiden deden!
Is de slee ‘eindelijk’ droog en goed vastgeplakt, dan kan je deze kersttraktatie afmaken. Het enige wat je nog moet doen is de sneeuwpop op de slee plakken. En dan is het kersthapje klaar. Redelijk wat gepruts dus, maar wel met een superleuk resultaat!
Wil je meer ideeën voor makkelijke kersthapjes? Kijk dan op mijn blog www.vankaat.nl/blog-1
Liefs,
Jessica
Dit bericht heeft 0 reacties