Yes, het seizoen voor pompoen is weer aangebroken. Dat betekent dus ook dat de herfst nu echt begonnen is. Zo erg vind ik dat eerlijk gezegd niet, want de natuur is echt op zijn mooist in de herfst. Blaadjes verkleuren en het uitzicht wordt adembenemend. Het weer slaat om en we brengen weer meer tijd binnen door. Lekker samen zijn en genieten van al het lekkers dat de herfst te bieden heeft. Zo ook natuurlijk de pompoen. Ik trap af met een minder gezonde pompoentaart, want ook dat hoort bij genieten. Ga jij hem maken?
– 7 plakjes bladerdeeg– 1 fles pompoen of 800 gr pompoen– 7 eieren– 3 el geraspte Parmezaanse kaas– 3 stengels bosui– 2 el fijn gesneden koriander– 2 el fijn gesneden peterselie– 5 plakken serrano ham– 100 gr geitenkaas– Peper en zout
Zo maak je deze overheerlijke herfsttaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Leg de bevroren bladerdeegplakjes op een bord en laat ontdooien
- Schil de pompoen en snijd in gelijke blokjes. Kook in 10 minuten gaar.
- Snijd de bosui, koriander en peterselie fijn
- Rasp de parmezaanse kaas
- Klop de eieren in een bak los. Voeg de kruiden, bosui en Parmezaanse kaas (bewaar een beetje) toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Schut de pompoen af en voeg ook toe aan het eiermengsel. Meng goed
- Neem de springvorm en leg er het bakpapier in zodat de volledige binnenkant bedekt is
- Bedek eerst de zijkant met bladerdeeg, zorg dat het 1 cm uitsteekt boven de rand
- Beleg ook de bodem van de springvorm met bladerdeeg
- Schenk het ei-pompoenmengsel erin en verdeel de pompoenblokjes gelijkmatig
- Verdeel de plakjes serrano ham in dotjes gelijkmatig in de taart
- Doe dit ook met de geitenkaas. Bestrooi hierover de Parmezaanse kaas
- Zet de taart voor 60 min in de oven. Controleer regelmatig
Liefs,Ellis
Dit bericht heeft 0 reacties