Zo maak je een Oreotaart

Oreotaart
Gebak
Chocoladecake
Oreo koekjes
Chocoladeglazuur
Botercrème
Taartdecoratie
Zoete lekkernij
Bakken
Taartbereiding
Eetbare decoratie

Veel kinderen zijn gek op Oreo’s, je weet wel die zwarte koekjes met een wit laagje ertussen. Hebben je kinderen deze nog nooit gegeten? Dan kennen ze ze vast wel van Tiktok! Een populair koekje, dus daarom maakten we er een taart mee. Hoe je een Oreo taart kan maken, leg ik je graag uit.  

Oreo taart  maken
Oreotaart
Gebak
Chocoladecake
Oreo koekjes
Chocoladeglazuur
Botercrème
Taartdecoratie
Zoete lekkernij
Bakken
Taartbereiding
Eetbare decoratie

Wat heb je nodig?

Je kan deze taart op verschillende manieren maken. In deze blog leg ik je de makkelijke variant uit. En snel ook, want mijn dochtertje maakte deze ‘even’ voor haar vrienden kwamen, ideaal toch! Je hebt nodig:

  • Rol kleine Oreo koekjes
  • Zakje Oreo Crums 300 gram (of je verkruimelt de koekjes zelf)
  • Complete bakmix voor Chocoladecake (of maak deze met een recept van bijv Laura’s Bakery (link naar) www.laurasbakery.nl/chocoladebiscuit/
  • Zakje mix voor botercrème met roomboter en melk
  • Zakje chocoladeglazuur (of smelt chocolade au bain-marie) 
  • Bakspray (of vet de vorm in met boter en bestuif met bloem)
  • ronde bakvorm van ongeveer 20cm
  • taartzaag
  • spuitzak
Oreotaart
Gebak
Chocoladecake
Oreo koekjes
Chocoladeglazuur
Botercrème
Taartdecoratie
Zoete lekkernij
Bakken
Taartbereiding
Eetbare decoratie
Oreotaart
Gebak
Chocoladecake
Oreo koekjes
Chocoladeglazuur
Botercrème
Taartdecoratie
Zoete lekkernij
Bakken
Taartbereiding
Eetbare decoratie

Bak de Chococake

Als eerste bak je de chocoladecake. Begin met het voorverwarmen van de oven op 160 graden. Mix de bakmix (wij gebruikten die van HomeMade) met water. Is het beslag glad? Roer er dan een derde van het zakje Oreo Crumbs door. Crumbs zijn dus Oreo koekkruimels. Ik zag een zakje bij Action en kocht deze. Maar zelf koekjes verkruimelen kan natuurlijk ook.

Spray een ronde bakvorm in met bakspray. Vul de taartvorm met het beslag en zet het in de oven. Na ongeveer een half uur is de cake klaar. Test voor de zekerheid wel even met een prikker of de taart goed is. Prikker vies, dan moet de cake nog even. Prikker schoon, dan is hij klaar!

Witte laagje van het koekje

Laat de chocoladecake goed afkoelen. In de tussentijd kan je al de botercrème maken. Mix daarvoor de inhoud van het zakje botercrème volgens de beschrijving op het zakje. Dus met boter en melk tot een luchtige crème maken.

Ok, de laag op de foto is niet wit, maar geel. Dat klopt, dat is Zwitserse room (slagroom gemengd met banketbakkersroom). Die room ze maakte ze speciaal voor haar vrienden, die echt gek zijn op Zwitserse room.

Glazuur

Als de cake goed is afgekoeld, kan je ‘m door de helft snijden. Wij doen dat altijd met een taartzaag, echt handig zo’n ding! Leg de bovenkant naast de onderkant van de cake. Warm het zakje choco glazuur op volgens de beschrijving, kneed het goed en verdeel het over de bovenkant van de cake. Steek meteen, als de cake helemaal onder een laagje chocolade zit, een paar hele oreo’s in de cake. Doordat het glazuur nog hard wordt, blijven de koekjes stevig staan. Vergeet ook Oreo kruimels niet te strooien!

Oreotaart
Gebak
Chocoladecake
Oreo koekjes
Chocoladeglazuur
Botercrème
Taartdecoratie
Zoete lekkernij
Bakken
Taartbereiding
Eetbare decoratie
Oreotaart
Gebak
Chocoladecake
Oreo koekjes
Chocoladeglazuur
Botercrème
Taartdecoratie
Zoete lekkernij
Bakken
Taartbereiding
Eetbare decoratie

De koektaart afmaken

Schep de botercrème in een spuitzak. Spuit de onderkant van de cake vol met toeven. Deze mogen best hoog zijn, want de bovenkant gaat de crème nog wat plat duwen. Spuit daarom ook niet vlak naast de rand van de cake, want dan wordt de crème tussen de lagen cake uitgeperst. Leg de bovenkant dus een beetje zachtjes, met beleid, op de botercrème. En dan is de taart al klaar om te eten!

Deze taart is heel zoet en best machtig, hou daar rekening mee met het snijden van de taartstukken. Of juist niet natuurlijk!

Heel veel bakplezier.
Groetjes Jessica
Eigenaar van Kaat

Bekijk nog meer leuke baktips op mijn website.

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below