Quality time met de kids én een heerlijk dessert als resultaat: ik vind het een ideale combinatie. Als je klaar bent kun je lekker samen smullen van jullie bakkunsten en de hoeveelheid afwas die dit recept oplevert valt ook erg mee. Dit zoete brioche brood met pudding uit de oven is om je vingers bij af te likken!
Het wordt een toetje dat zacht en zoet is, een beetje pit heeft en gewoon ontzettend lekker is. Ondertussen kunnen de kinderen lekker meedoen, want de stappen zijn allemaal goed te volgen. Blijf zeker tot het einde lezen, omdat we daar nog wat extra serveertips geven die het bakken nog leuker te maken!
Benodigdheden
- 10 sneetjes briochebrood
- 3 eieren
- 60 gram boter
- 250 milliliter slagroom (ongeklopt)
- 300 milliliter volle melk
- 300 gram rietsuiker
- 1 uitgeschraapt vanillestokje
- 2 eetlepels lichte basterdsuiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 100 gram pecannoten
Zelf brioche brood maken
We beginnen de bereiding straks met een flinke portie brioche. Brioche brood is gewoon te koop in de supermarkt, maar het is nog leuker om het zelf te maken! Voor de kids is het natuurlijk ook leuk om te zien hoe brood nou gemaakt wordt en om het zelf ook eens te doen.
Met een simpele zoekopdracht vind je meer dan genoeg fijne recepten voor brioche brood. Als je een broodbakmachine hebt is het nog makkelijker: dan maak je brioche of zoet brood in de broodbakmachine. Het recept wordt het lekkerst als je jouw zoete brood een dag van te voren maakt.
Bereiding
Dan gaan we nu aan de slag!
- Snijd het zoete brood in blokjes. Het hoeft er niet perfect uit te zien, dus je kunt ook je kind het brood in stukken laten plukken.
- Verdeel vervolgens het brood over kleine ovenschaaltjes of maak het allemaal in één grote schaal en hak de pecannoten in kleine stukjes.
- Vervolgens maken we iets wat op een soort zoetig saus mengsel lijkt en uiteindelijk de pudding structuur vormt. Smelt eerst de boter. Dit kan au bain marie in een pannetje, of lekker makkelijk in de magnetron.
- Neem nu een ruime schaal en klop hier de 3 eieren in. Misschien vindt jouw kind dit ook wel een leuke taak!
- Voeg de gesmolten boter, volle melk, ongeklopte slagroom, suiker, kaneelpoeder en de geschraapte vanille aan toe. Dit mag allemaal even goed doorgeroerd worden tot het mengsel egaal is. Schep de gehakte pecannoten er rustig doorheen en verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
- Nu maken we de broodpudding compleet: giet samen het mengsel over de broodstukjes heen. Dit is niet een gerecht dat in de oven rijst, dus het geheel hoeft niet heel laag in de schaaltjes te staan. Vouw met een lepel of pollepel het brood nog even extra door het mengsel, zodat het brood het saus mengsel goed opneemt. Nu kan alles in de oven!
Nog even geduld …
Laat het mengsel ongeveer een half uurtje bakken in de oven. Bak je alles in één grote schaal? Laat het dan iets langer bakken; ongeveer 10 minuten tot een kwartier extra. Houd ondertussen wel je baksel in de gaten. Na de baktijd moet het dessert nog even wat afkoelen. Daarna is het tijd om te smikkelen!
Serveertips
Vinden jullie versieren ook zo leuk? Geef de broodpuddinkjes dan een lekker extraatje. Je kunt chocoladekrullen, stukjes caramel fudge of mini marshmallows toevoegen. Een vormpje van poedersuiker of cacaopoeder strooien is ook een leuke toevoeging. Knip een vormpje zoals een hartje uit een vel A4 en gebruik dit als sjabloon. Veel plezier en eet smakelijk!
(Dit artikel is geschreven door een gastblogger)
Dit bericht heeft 0 reacties