Skip to content

Benodigdheden voor 1 portie friet:

o 2 zoete aardappelen

o olijfolie

o komijnzaad

o oven

o bakpapier

o Een groot scherp mes

Bereiding:

o Verwarm de oven voor op 180°C

o Was de aardappelen met schil.

o Snijd de aardappel in de lengte in reepjes van ongeveer 0,5cm dikte.

o Leg ze gespreid op het bakpapier op een rooster.

o Besprenkel ze lichtjes met olie en bestrooi ze dan wat met komijnzaad

o Bak de frietjes af in ongeveer 25 minuten.

Benodigdheden voor de mayonaise:

o 2 eidooiers

o 1 theelepel fijne mosterd

o Het sap van een halve citroen

o 250ml zonnebloemolie

o Een flinke scheut zout en peper

Bereiding:

o Doe de eidooiers, mosterd en citroen in een kom.

o Klopt het goed los met een garde.

o Leg een vochtige theedoek neer en zet daarop je kom met het eimengsel (dit zorgt ervoor dat de kom blijft staan en dus niet verschuift, want je hebt vanaf dit moment twee handen nodig).

o Voeg al roerend de zonnebloemolie in een heel dun straaltje toe. Doe dit beetje bij beetje. Zorg dat het goed wordt opgenomen, voordat je er nieuwe olie bij giet. Neem dus liever iets langer de tijd dan dat het te snel gaat.

o Doe dit totdat alle olie is toegevoegd en goed is opgenomen. Roer het dan nog even extra goed door.

o Breng op smaak met wat zout en peper.

Je kunt dit ongeveer een week in de koelkast bewaren.

Liefs,Marga 

Ik ben Marga, 38 jaar en samen met mijn dochter van 8 woonachtig in Groningen.Ik werk 3 dagen per week als voedingsdeskundige en pedagogisch medewerkster op een groene bso.Naast deze baan vind ik het ook erg leuk om voedingsles te geven op basisscholen. Je kunt kinderen niet vroeg genoeg een gezond eetpatroon aanleren.Miin passie is dan ook om ouders en kinderen te motiveren en stimuleren om gezonder te gaan eten. Volg mij ook op instagram; klik hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top